Blaudzun

Afbeelding
VOORVERKOOP
26.00
AVONDKASSA
26.00
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 20:30

Zanger en songwriter Blaudzun kondigt een nieuwe Nederlandse clubtour aan met heel veel nieuwe muziek.

Afgelopen jaar stond voor Blaudzun in het teken van een albumclubtour door Nederland, België en Duitsland, een reeks van 18 shows in Koninklijk Theater Carré samen met Scapino Ballet en momenteel tourt hij langs de Nederlandse theaters. Deze zomer werkt Blaudzun in de studio verder aan nieuwe muziek dat moet resulteren in zijn zevende langspeler.  Een verschijningsdatum van het album is nog niet bekend.

Voor de aangekondigde Nederlandse clubtour in oktober 2023 neemt Blaudzun zijn voltallige band mee op het podium. Hij belooft een show met veel nog niet eerder uitgebrachte) muziek gecombineerd met hoogtepunten uit zijn inmiddels indrukwekkende oeuvre.

Blaudzun is het pseudoniem Johannes Sigmond (1974). Blaudzun’s muziek wordt gekenmerkt door een unieke mix van indie rock en pop, zijn poëtische teksten en markante stem. In 2022 verschijnt zijn alom bejubelde zesde album ‘Lonely City Exit Wounds’. De singles ‘REAL HERO’ en ‘WIDE OPEN’ krijgen het predikaat TopSong van NPO Radio2 en het album komt binnen op  de nummer-1 positie in de Nederlandse album top-100. Recensenten komen superlatieven tekort om artiest en songs te duiden en prijzen.

‘Blaudzun biedt houvast in angstige tijden’ - Trouw

‘Een van Blaudzuns beste, een album dat kan helpen, als een vriend in nare tijden’ - Volkskrant

‘Een plaat die zich met open armen laat ontvangen’ - OOR

‘Blaudzun keert terug met beste werk tot nu toe’ - Parool